top of page

Over...

Mijn portret, geschilderd door mijn vader, Sjef van der Voort, 1950.

Ik ben een gepensioneerd Neerlandicus met een voorliefde voor de mediëvistiek. Deze voorliefde heb ik gepaard aan een passie voor slangen. Het  zesde boek van Jacob van Maerlants bestiarium  Der Naturen Bloeme, dat over 'serpenten' handelt, maakte het mogelijk om deze twee bijzondere werelden te combineren. Ik heb er twee boeken over geschreven: in 1993 Van serpenten met venine en in 2001 mijn dissertatie Dat seste boec van serpenten.  Ik houd een bescheiden koppel  Zamenis persicus  en ik ben hoofdredacteur van het herpetologisch tijdschrift Litteratura Serpentium, het tijdschrift van de Europese Slangenvereniging.

 

Ik speel klassiek gitaar. Dat doe ik dagelijks, maar ook eens in de maand op een avond met andere gitaristen van de Kring van de Nuenense Gitaarclub.

Verder vind ik het erg leuk om met behulp van InDesign boeken op te maken. Zo verzorg ik o.m. de opmaak van het periodiek van de Heemkundekring H.W. Ouwerling in Deurne, D'n Uytbeyndel, en heb ik ettelijke boeken en scripties grafisch verzorgd. Wilt u uw boek laten opmaken? Neem gerust contact met me op.

bottom of page