Nieuwe veelzijdige expositie in Kunstzaal Dommeldal

 

Van 4 februari tot en met 2 april 2018 is er in Kunstzaal Dommeldal, in Mierlo, een nieuwe tentoonstelling te bekijken met werk van Sjef van der Voort, Antoinette Holten en Pascal Hoelen. De expositie wordt geopend op zondagmiddag 4 februari, met een openingswoord door Marcel van der Voort, zoon van Sjef van der Voort. De tentoonstelling is daarna te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in Mierlo.

 

Sjef van der Voort (1914-1990) schilderijen, tekeningen, pastels en glas in lood

Het werk van Sjef van der Voort is speciaal voor deze tentoonstelling beschikbaar gesteld door zijn familie. Aan de prachtige pastels, tekeningen, schilderijen en glas in lood is te zien dat van der Voort een groot liefhebber was van het Frans impressionisme. Frankrijk was dan ook het land waar hij zijn opleiding genoot en waar hij lange tijd rondzwierf. Om uiteindelijk toch weer terug te keren naar Brabant (Deurne). Het heeft de prachtigste olieverfschilderijen en aquarellen opgeleverd, met tal van onderwerpen als straat-taferelen, landschappen, gebouwen, typische personages en vrouwelijk schoon. Ze maken het harde Peelleven zichtbaar, bijna tástbaar. In ieder geval ook herkenbaar en belangrijk genoeg om te bewaren voor het collectief geheugen.

Ook als glazenier verstond Sjef van der Voort zijn métier. In kerken, kloosters en bij particulieren zijn  gebrandschilderde glas-in-loodramen van hem te vinden.

Het werk van Sjef van der Voort dat nog in zijn familie aanwezig is, heeft een permanente expositieruimte gekregen in de bijzondere Chambres d’Hotes van Crox Culture in het Picardische stadje Nesle, Frankrijk (www.croxculture.com).

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now