Hartelijk welkom op de website van

 

Sjef van der Voort

bij leven een veelzijdig en gepassioneerd schilder, aquarellist, tekenaar, etser en glazenier.

Wij geven u graag enige achtergrondinformatie over hem en willen u uiteraard ook staaltjes van zijn meesterschap laten zien in de vele disciplines die hij beoefend heeft.

Schenking aan Museum Op de Harssens

De oudste tekening van Sjef van der Voort die bewaard is gebleven, dateert uit juni 1930. Ze is gemaakt in Den Helder en laat het verdedigingswerk Fort op de Harssens zien. In 2020  heeft de familie dit bijzonder kunstwerk geschonken aan het Museum aldaar.

04-33 Den Helder Fort de Harssens juli 1

Schenking van werk van Sjef van der Voort aan Musée de Saint-Gaudens!

Op 23 november 2019 is de prachtige expositie in het Musée van Saint-Gaudens (Zuid-Frankrijk) ten einde gekomen. Gedurende acht maanden hebben veel belangstellenden genoten van de teken- en schilderkunst van Sjef van der Voort en veel memorabilia kunnen bewonderen. Veel van wat Sjef van der Voort in de eerste maanden van de oorlog in Saint-Gaudens heeft vereeuwigd, is in de loop der tijd verdwenen, aangepast of, een enkele keer, onveranderd gebleven!

De hartverwarmende ontvangst van het werk van Sjef van der Voort, het enthousiasme van de bezoekers, hebben de familie doen besluiten om het werk dat hun vader in Saint-Gaudens et alentours heeft gemaakt, aan het het museum te schenken. Daar zal het deel gaan uitmaken van de vaste collectie.

Verkrijgbaar

​ Ge

Marcel van der Voort schreef een biografie over zijn vader: Sjef van der Voort. De queeste naar de vader achter de kunstenaar.  Rijk geïllustreerde uitgave, (soft cover) waarvan veel afbeeldingen in full color, € 21,50. Te bestellen door een e-mail te sturen naar:

marcel@marcelvandervoort.nl

Boek in boek-02 1549975193.jpg